Uw groepenkast op orde

Regelmatig komen we het tegen; meterkasten die niet meer bij de tijd zijn. Regelmatig springen de ‘stoppen’ er uit, het aantal groepen is niet afgestemd op de toegenomen elektriciteitsbehoefte en de veiligheid is in het geding. Ook constateren we vaak dat in de meterkast vocht is gekomen, de spaanplaten achterwand kan dan worden aangetast. Laat uw meterkast regelmatig controleren! Wij helpen u graag.

Het vernieuwen, opschonen en uitbreiden van de meter- en groepenkast is een goede oplossing. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. De groepenkast is het paneel waarin alle elektrische automaten (vroeger de ‘stoppen’) en groepen zitten, die stroom naar alle lichtpunten en stopcontacten voeren. De meterkast is het geheel waarin groepenkast en elektriciteitsmeter zitten. Het is niet altijd nodig de hele meterkast te vernieuwen. soms is uitbreiding van de groepenkast voldoende.

Op basis van een inventarisatie wordt bepaald hoeveel groepen uw woning of bedrijfspand (extra) nodig heeft, welke groepen er nodig zijn en hoeveel aardlekschakelaars moeten worden voorzien. Indien nodig kan er ook krachtstroom (380V) worden voorzien voor de aansluiting van zware apparatuur of een laadpaal. In voorkomende gevallen kunnen uitbreidingen ook vragen voor een volledige aanpassing van de meterkast en moet ook de elektriciteitsmeter vernieuwd worden.
Bij het volledig vernieuwen van de meterkast wordt bekeken of de achterwand moet worden vernieuwd. Hiervoor gebruiken wij o.a. OSB plaat.